Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Vientimies

Ruuskanen, Matti: Vientimies.

ISBN 978-952-6643-77-9. 235x160 mm, 250 sivua. Kovakantinen. Valokuvia. Suositushinta 32,00 €

Kirja on käytännönläheinen johdatus arabialaiseen kulttuuriin ja kaupankäyntiin.

Kirjan tekijä asui 1978-2009 Arabian nimimaalla ja osallistui Saudi-Arabiassa merkittäviin rakennus- ja vientiprojekteihin eri rakennusyhtiöiden palveluksessa, perusti saudeille huolintayrityksen ja toimi Suomen vienninedistäjänä Finpron toimistojen päällikkönä Riadissa ja Dubaissa.

Kirja on myös matkakertomus ja vientimiehen elämänkerta. Ruuskanen aloitti Riadissa rakennusmestarina egyptiläisten työmiesten ja arabialihankkijoiden kanssa ja eteni urallaan niin, että loppuvaiheessa seurusteli valtionpäämiesten ja merkittävien investoijien kanssa.

Kirjaan sisältyy analyyseja onnistuneista ja epäonnistuneista vientiprojekteista ja kirjoittajan tiivis katsaus arabialaiseen bisneskulttuurin koukeroihin ja siellä selviämisen saloihin.

Kirja sopii niin vientialan ammattilaisille kuin kansainvälisyyttä opiskelevillekin. Ruuskanen kertoo oppinsa tarinoiden muodossa ja hymy huulilla, ei sormi pystyssä pomottaen. Kirja hakee vaikeuksista positiivisen puolen ja antaa luvan ajatella itse ja olla oma-aloitteinen = oman onnesa seppä.

"Kaikki, mitä tässä on ajatukset ja kulttuuri mukaan lukien, perustuu omiin kokemuksiin ja kommelluksiin, kaikki on kantapään kautta koettu ja opittu, tiedettä tässä ei ole tippaakaan."

Ruuskasen Eila-puoliso asui ja matkusti miehensä mukana, mutta pääsi myös näkemään asioita ja tapahtumia sielläkin, mihin miehillä ei ollut asiaa. Näitä puolia valottaa yksi kirjan luvuista.

Matti Ruuskanen on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja asuu Haukiputtaalla

Hinta:32.00 €