Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Viimeinen taisto Varsovassa

Hoviseppä, Matti: Viimeinen taisto Varsovassa. Romaani. (Atrain Kustannus)

Hovisepän neljännessä romaanissa verrataan kommunistista ja kapitalistista Puolaa. Maallistuneessa katolisessa valtiossa on tapahtunut sekä hyvää että huonoa kehitystä, mikä näyttäytyy mielenkiintoisena ilmiönä puolalaisten arkisessa elämässä.

Romaanissa palataan myös legendaarisen johtajan Lech Walesan johtaman Solidaarisuus-ammattiliiton Gdanskin telakkatyöläisten julistamaan suurlakkoon, joka oli ensi kipinä kommunismin luhistumiselle. Päähenkilön eli Kari-Matin salainen vierailu iltahämärässä lakkoilijoiden luona ja hänen siitä kirjoittama iso juttu suomalaisessa lehdessä herätti kummastusta ja huomiota jopa Suomen ulkoministeriössä.

Kommunistisen ja markkinatalouden kasvojen pöyhimisen rinnalla ruoditaan myös perusteellisesti ja suoraan päähenkilön rosoista elämäntaivalta.

Anniskelupaikoissa päivittäin työskentelevä Kari-Matti tapaa sattumalta varsovalaisessa kahvilassa naisen, joka osoittautuu suomalaiseksi, josta hän ei ensi silmäyksellä pidä.  Hän kuitenkin uskoutuu pian viisikymppiselle Mirjamille ja ryhtyy paljastamaan elämänvaiheitaan, jotka olivat osoittautuneet pelkiksi itsepetoksiksi. Koko elämä oli mennyt lähes pieleen. Mirjamikin innostuu kertomaan elämänvaiheistaan, eritoten seksuaalisista kokemuksistaan. Parin välille kehkeytyy platoninen suhde, joka alkaa vähitellen rakoilla. Kari-Matti ei kykene seksisuhteeseen naisen kanssa, jota hän tuntee aidosti rakastavansa.

9789523151437 | loka | kovak. | 222 s. | KL8 42| 200x130 mm| 30,00 €

Hinta:30.00 €