Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Vakoilusta globaaliin urkintaan

Kuosma, Tapio: Vakoilusta globaaliin urkintaan. Demokratia vs. uusi fasismi.

Vakoilu, luvaton tiedustelu ja kansalaisvalvonta ovat perinteisesti liittyneet itsenäisten valtioiden olemassaoloon ja kansalaisten elämään ilman, että kansalaiset ovat asiaa suuremmin tiedostaneet ja murehtineet. Kuitenkin esimerkiksi viestiliikenteen massavalvonta koskettaa potentiaalisesti kaikkia maailman kansalaisia ja loukkaa heidän perustavaa laatua olevaa ihmis- ja perusoikeuttaan, yksityiselämän suojaa.

Tässä tietokirjassa tarkastellaan niin vakoilua ja luvatonta tiedustelutoimintaa kuin viestiliikenteen globaalia massavalvontaakin. Kirjan tavoite on antaa lukijalle riittävät tiedot arvioida luvattoman tiedustelutoiminnan ja massaurkinnan ongelmia ja moraalia sekä nostaa tietoisuutta jokaiselle kuuluvien ihmis- ja perusoikeuksien sisällöstä. Tavallisen kansalaisen on aiheellista pohtia tykönään, valitseeko hän eduskuntaan kansanedustajan, joka haluaa rajoittaa valitsijansa ihmis- ja perusoikeuksia vai kansanedustajan, joka puolustaa jokaisen yksilön oikeutta omaan yksityisyyteensä. Kysymys on maailman kansalaisten elintärkeistä intresseistä. Valitsemmeko demokratian vai uuden fasismin?

Tuotenumero: 9789523151260

Tuotemuoto: nidottu, pehmeäkantinen

Sivumäärä: 240

Tapio Kuosma on kirjoittanut sekä tietokirjoja että kaunokirjallisia teoksia. Hän on Suomen tietokirjailijat ry:n ja Espoon Kirjailijat ry:n jäsen. Kuosma on suorittanut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon (Helsingin yliopisto 1968) ja oikeustieteen lisensiaatin tutkinnon (Helsingin yliopisto 1979). (Hän on myös auktorisoitu kääntäjä englannista, ranskasta ja ruotsista suomen kieleen.) Kuosma on työskennellyt aikaisemmin ulkoasiainhallinnon palveluksessa samoin kuin korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Nordbooks on julkaissut hänen tietokirjansa Attentaatteja ja katastrofeja (2013), John F. Kennedy (2014) sekä dekkarin Helvetinjärven tapaus (2012).

Hinta:29.50 €